Θερμαντικά Σώματα

Εάν είστε αρχάριος όταν πρόκειται για καλοριφέρ, μπορεί εύκολα να χαθείτε και να  καταλήξετε στο να μην κατανοείτε πραγματικά τα διάφορα είδη καλοριφέρ που είναι διαθέσιμα στην αγορά.Εάν παρατηρείτε εξωφρενικές εκπτώσεις σεκαλοσχεδιαμένα καλοριφέρ και πετσετοθερμάστρες που έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, εμείς επιμένουμε στα κλασικάκαλοριφέρ. Το τυπικό καλοριφέρ είναι γενικά ο πιο συνηθισμένος τύπος εκπομπής θερμότητας σε οποιοδήποτε σπίτι μένει μια οικογένεια επενδεδυμένο με ένα λευκό στρώμα ηλεκτρολυτικής βαφήςσε ένα κομμάτι μετάλλου και θα βρίσκεται κάτω από ένα παράθυρο που η πλειοψηφία των ανθρώπων έτσι ακριβώς θα το είχαν στο μυαλό τους.

Σύγκριση  θερμαντικών σωμάτων πάνελ και συμβατικών (με φέτες)

Η παρακάτω προσομοίωση από υπολογιστή για την μεταφορά θερμότητας σε ένα δωμάτιο έγινε με σκοπό να διερευνυθεί πως επηρεάζεται η μέση θερμοκρασία ακτινοβολίας ενός δωματίου με την θερμική εκπομπή από καλοριφέρ με πάνελ. Η μέση θερμοκρασία ακτινοβολίας είναι η πραγματική θερμοκρασία όλων των περιβαλλόντων επιφανειών στο δωμάτιο.Η θερμοκρασία αυτή επηρεάζει σημαντικά τη θερμοκρασία λειτουργίας, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα για τη θερμική άνεση του δωματίου.Χρησιμοποιώντας ένα θερμαντικό σώμα με πάνελ είναι δυνατό να επιτευχθεί η ίδια θερμική άνεση χάρη στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας ακτινοβολίας σε χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο, πράγμα που με τα συμβατικά καλοριφέρ είναι τεχνικά αδύνατον.Η προσομοίωση επιβεβαίωσε ότι είναι δυνατή η θέρμανση του δωματίου σε χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα και με αυτόν επιτύχαμε τόσο εξοικονόμηση ενέργειας όσο και χρημάτων για θέρμανση.

Τρισδιάστατη χωρική απεικόνιση υπέρυθρης κάμερας για σύγκριση συμβατικών καλοριφέρ και πάνελ.

Πώς λειτουργούν τα θερμαντικά σώματα πάνελ

Όταν αγοράζετε στις μέρες μας ένα τυπικό θερμαντικό σώμα, έχετε συνήθως τη δυνατότητα επιλογής των καλοριφέρ μονού, διπλού ή ακόμα και τριπλού πάνελ. Το πάνελ είναι ο μακρύς μεταλλικός τοίχος γνωστός και ως «δεξαμενή». Είναι αυτές οι δεξαμενές που είναι γεμάτες με νερό και με την αύξηση της θερμοκρασίαςεκπέμπουν θερμότητα γύρω από το δωμάτιό. Όσο πλατύτερο είναι ένα πάνελ, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του θερμαντικού σώματουςπου εκπέμπει θερμότητα. Ως εκ τούτου, ένα καλοριφέρ με διπλό πάνελ των ίδιων διαστάσεων με ένα μονού πάνελ θα δώσει περισσότερη θερμότητα, και προφανώς η σύγκριση μεταξύ μονού και τριπλού πάνελ η σύγκριση είναι μάλλον αστεία, καθώς η συνολική επιφάνεια είναι μεγαλύτερη. Η παραγωγή θερμότητας μετράται σε BTU ή Watts και κάθε αξιόπιστος πωλητής καλοριφέρ θα πρέπει εμφανίσει αυτά τα στοιχεία στην ιστοσελίδα του για να μπορείτε να συγκρίνετε με ακρίβεια την απόδοση θερμότητας διαφόρων τύπων καλοριφέρ.

Αναπαράσταση ενός καλοριφέρ πάνελκαι του εσωτερικού του σε εγκάρσια τομή

Share this post

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο